Snøkrystaller av puslespill

Vi er glad i gjenbruk, og puslespill som har mistet brikker har vi flere av. Lillebroren min på 9 år og jeg brukte brikkene som var igjen til å lage snøkrystaller.Snøkrystaller puslespill aktivitet hobby forming kreativitet barnehage barn julepynt pynt maling glitter lim enkelt for de yngsteFor å lage snøkrystaller trenger du:

•  puslespillbrikker • maling • lim • tråd • pensel eller svamp • glitter eller annet å pynte med • malingsforkle • duk til å beskytte bordet.

Snøkrystaller puslespill aktivitet hobby forming kreativitet barnehage barn julepynt pynt maling glitter lim enkelt for de yngste Utstyr gjenbruk

Vi startet med å finne frem alt utstyret vi trengte. Puslespillbrikkene ble malt med svamp og pensel.  Dersom en ønsker kan en påføre glitter eller annen pynt som ikke uthever seg fra malingen nå før en limer brikkene sammen. Skal brikkene pyntes etter den er limt de sammen, må en påføre lim utenpå snøkrystallen og deretter pynte med det som ønskes.Helt til slutt limer en på en hyssing på baksiden.

Snøkrystaller puslespill aktivitet hobby forming kreativitet barnehage barn julepynt pynt maling glitter lim enkelt for de yngste Fremgangsmåter gjenbruk

Snøkrystaller puslespill aktivitet hobby forming kreativitet barnehage barn julepynt pynt maling glitter lim enkelt for de yngste Gjenbruk stjerne juletrepyntDenne aktiviteten kan en gjøre over tid. Dersom en skal male begge sidene av krystallen er det behov for å tørketid mellom maling av fram- og baksiden. Snøkrystallen trenger også tørketid når den har blitt limt sammen til snøkrystall, og for at pynten skal sitte fast. Dette gjelder også om en skal lime på hyssing.

 

Snøkrystallene er også fine uten pynt. I barnehagen kan de brukes som pynt på juletreet , hengende i vinduet eller i taket. Snøkrystallene kan også brukes som adventskalender i vinduet. Kanskje barna har andre ideer?

Her får barn brukt sin kreativitet for å finne ut hvordan de ønsker at sin snøkrystall ser ut. I forkant kan en ha snakket om snø. Hva er snø? Hvorfor kommer det? Kanskje en gruppe barn kan være med å finne frem bilder på nettet av snøkrystaller og se hvordan de ser ut, og deretter vise frem til de andre barna?

Tips: Ta av ytterste delen av puslespillet før du maler for at brikkene skal bli tynnere. Brikkene blir da lettere å feste sammen.

(I 2014 la jeg denne aktiviteten ut på siden Fantasifull.no med hvordan en kan ta i bruk denne aktiviteten i barnehage. Ta gjerne en titt der for mer inspirasjon.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s